Danmark står midt i en energikrise, hvilket har fået danskernes elpriser til at stige voldsomt over hele landet. Derfor er det for mange blevet en prioritet at finde måder, hvorpå man kan få billig el. Der er flere ting, man selv kan gøre for at spare på energiregningen, og det vil denne artikel komme ind på.

Skift elselskab, og find det bedste tilbud til dig

Det er de færreste, der indtil nu har tænkt over, hvilket elselskab der er bedst og tilbyder de laveste elpriser. I dag ser man dog mange skifte selskab, da der kan være gode tilbud at hente hos andre. Hos dinfagpartner.dk kan du lave en hurtig og uforpligtende ansøgning, der vil give dig tre gratis tilbud på billig el. Dette er en fordel, da elselskaberne i øjeblikket vil gøre meget for at få nye kunder, og dermed kan der blive skabt en større konkurrence om kunderne, som i mange tilfælde kan give gode tilbud på elpriser. Disse tilbud kan du sammenligne med elpriserne hos dit nuværende elselskab, og så kan du med stor sandsynlighed spare nogle penge på din elregning og få billig el.

Isoler vinduer og døre, og spar på elregningen

Et af de steder man typisk bruger meget energi, og dermed også penge, er gennem varme. Her kan du selv gøre noget, for at få så meget som muligt ud af din varme ved at tage et kig på dine vinduer og døre. Hvis man har gamle vinduer og døre, eller ikke har isoleret ordentligt omkring dem, så kan dette let gøre elregningen markant dyrere. Dette kan man nemt undgå ved at investere i nogle bedre vinduer – enten med dobbelt glas eller triple glas – eller også kan man selv isolere ordentligt rundt sit vindue med eksempelvis isoleringstape. På den måde vil der ikke slippe så meget varme ud gennem vinduet eller døren, og du vil få mere varme for pengene.

5 tips til at reducere din el-regning i hverdagen

1. Skift alle pærerne ud i dit hus med LED-pærer. De bruger langt mindre strøm, og de holder også længere tid.
2. Sluk for stand-by på alle el-apparater. Det kan virke som en lille ting, men det er faktisk en af de største strømslugerne i mange hjem.
3. Investér i en god el-regulator, så du kan styre, hvornår el-apparaterne skal være tændt, og hvornår de skal være slukket.
4. Lad ikke apparater køre unødigt meget – eksempelvis tv’et eller computeren. Sluk hellere ned ordentligt, når du er færdig med at bruge dem.
5. Hold øje med elpriser i løbet af døgnet. Ofte kan man få billig el om natten eller midt på dagen.