Annonce

Der findes intet bedre end en lun pejs om vinteren. At sidde i stuen helt tæt ved varmen og skutte sig i et uldtæppe – det er hygge. Det giver dit hjem en sjæl og et hjerte, som man kun kan opnå ved at bringe levende flammer ind i hjemmet. 

Desværre er en almindelig, traditionel pejs jo ikke så miljøvenlig. Afbrændingen af træ udleder en masse CO2, og der er mange træer, der skal lade livet for at give føde til de mange brændeovne herhjemme. Heldigvis findes der en række mere miljøvenlige alternativer til den traditionelle brændeovn, og dem vil vi præsentere dig for herunder. 

En smuk og miljørigtig biopejs

Det første alternativ, som vi vil præsentere dig for, er en biopejs. Denne type pejs bruger bioethanol som brændstof, og det er dampene derfra, som fodrer flammerne. En pejs, der brænder på bioethanol, har mange fordele. Den behøver eksempelvis ikke en skorsten, og der er derfor større frihed til at lave elegante designs. Derudover skaber den hverken sod eller aske, hvilket gør den enormt nem at holde pæn. 

Netop fordi en biopejs ikke sviner eller udleder giftig røg, så er den super god at benytte i sin indretning, fordi det er en ret fleksibel pejsetype. Den fås i et utal af forskellige varianter, så uanset om du ønsker den væghængt, på en fod, indbygget eller noget helt andet, så har du mulighed for det med denne type pejs. 

Vandpejsen – det sikre valg

Hvis man har børn eller mange dyr i hjemmet, er det ikke sikkert, at man er helt tryg ved ideen om at have levende ild fremme. Det betyder dog ikke, at du behøver undvære hyggen ved den levende ild. Med en vandpejs kan du nemlig få udtrykket af levende flammer helt uden at have med ild at gøre. 

En vandpejs fungerer på den måde, at vand damper i nogle fine, sarte dampe, som belyses af LED lys i varme farver. Bevægelsen af dampene giver udtrykket af ægte flammer, selvom der blot er tale om oplyst vanddamp. Dette er den perfekte løsning, hvis man ønsker hyggen ved levend ild i sit hjemme uden at skulle være bange for, at dyr eller børn kommer for tæt på.