For rigtigt mange nye flyttere kommer det ofte som en overraskelse, hvor svært det egentlig kan være at indrette et rum, så det både er funktionelt, ryddeligt, hyggeligt og rart at være i. Stuen er nærmest husets hjerte. Det er her der bliver brugt kvalitetstid med familie og venner og derfor er det for mange vigtigt, at stuen er godt indrettet, så den er rar at være i. Men hvordan gør man det lige bedst? Nogen har bare en evne til at indrette hyggeligt, men andre har behov for en hjælpende hånd. Den hjælpende hånd finder du i artiklen herunder. 

Personliggør stuen

Det første og bedste råd til at gøre stuen hyggelig er at gøre den personlig. Det kan gøres på rigtig mange måder. Mange har souvenirs fra forskellige rejser, som de godt kan lide at have på display, så de kan fortælle venner og familie om deres oplevelser. Desuden kan man stille eller hænge diverse personlige billeder, af børn eller bare billeder fra gode stunder i ens liv. Det er dog vigtigt at alle disse personlige nips ting ikke bare står og fylder hele sofabordet. Sørg i stedet for at hænge hylder på væggene, eller anskaf dig reoler, hvor alting kan stå. Kubik reoler er en supergod løsning med masser af plads til både personlige nips ting og bøger. Bøger er nemlig også med til at vise dele af din/jeres personlighed. Her kan du finde det reol system, der passer netop til din stue, hvor du kan shoppe efter farve, træsort og mål. Reoler er super gode til at stille alt på display uden at det ser for voldsomt ud, som hvis det er spredt ud over hele stuen.  

Overvej et farvetema

For at skabe lidt sammenhæng i din indretning, kan det være en god ide at tænke over et farvetema. Alt behøver ikke være den samme farve, og gør gerne farve temaerne let udskiftelige. Med det menes der, at du måske køber de store møbler i neutrale farver, men så køber tæpper, puder og vaser i en bestemt farve, så det skaber lidt sammenhæng i stuen. Det ser godt ud og skaber ro for øjet. 

Belysning

Belysningen i stuen bør være fleksibel. En stue er et rum, der skal være multifunktionelt. Her skal både kunne slappes af og hygges med en film, der skal kunne læses en bog, holdes aftenkaffe osv. Derfor er det vigtigt at have mere end en central lyskilde midt i rummet. En gulvlampe over en lænestol, hvori der kan læses er en god ide. Mens det er smart at have en sofabordslampe, der kan lyse bordet op, når der skal spilles spil, men kan dæmpes, når der skal ses film. Glødelamper er desuden en super god måde at skabe hygge i stuen, da de har et varmt lys.