Annoncørbetalt indhold

At pifte sin bolig op hvad end man bor i hus eller lejlighed kan være en bekostelig affære. Ting til hjemmet kan være en stor investering for mange. Det kan være ting som en ny sofa, ny seng, hårde hvidevarer mv. At købe ting til boligen er faktisk noget af det vi mennesker bruger flest penge på gennem livet, sammen med mad, tøj og oplevelser. Står du i en situation hvor du gerne vil pifte din bolig op, men har ikke det store budget at gøre godt med. Så kommer vi her med nogle gode råd til hvordan du kan skabe forandring i dit hjem uden at skulle have den store tegnebog frem.

Genopfrisk boligen med nyt maling

Det er ikke nødvendigvis billigt at købe maling og hvis man skal male et helt hus, hvad end det er udendørs eller indendørs så er vil det helt klart løbe op. Men man behøver ikke nødvendigvis male hele boligen. Du kan udvælge et enkelt rum som eksempelvis stuen eller soveværelset som du synes trænger til en genopfriskning. Du kan også udvælge en enkelt væg og male den i en ny farve. Det kan eksempelvis være bagvæggen i dit soveværelse eller væggen som din sofa står op af i stuen. Du kan også udvælge enkelte elementer der kunne bruge en forandring. Det kunne være dine låger i køleskabet eller kommoden i stuen. Man kan komme rigtig langt med at skabe forandring ved hjælp af lidt maling.

Find nye dekorative genstande

De små dekorative genstande rundt omkring i hjemmet er med til at give et godt og hyggeligt helhedsudtryk og det er netop med disse du kan være med til at præge den overordnede følelse af hjem. Trænger du til forandring i hjemmet kan du med fordel gå på udkig efter nye små og hyggelige dekorative genstande. Dette kan være alt lige fra lysestager i vindueskarmen eller på sofabordet, til unik keramik du synes passer godt ind i stilen i dit hjem. Du kan også skifte eller tilføje planter, blomster og lignende til at puste nyt liv i dit hjem.

Udskift armaturer, håndtag mv.

Har du også de samme standard og kedelige amature og håndtag på døre og vinduer som alle andre? Det kan være en forholdsvis lille udgift at skifte disse ud til nogle nye der passer ind i netop din stil. Det kan være du skal ud i mat sorte håndtag og amature, eller måske har du mod på noget mat guld eller poleret sølv? Mulighederne er mange og du ved bedst selv hvad der ville passe godt ind i dit hjem. Sammen med udskiftning af armaturer kan du tilmed tilføre nye små detaljer i form af ny sæbe dispenser, toiletpapir holder, toiletspand og børste.

Nyt til væggen

Det du har hængende på dine vægge siger meget om dig og hvem du er. Her har du muligheden for virkelig at præge dig hjem i en personlig retning og det er ligeledes et nemt og billigt sted at tilføre fornyelse til hjemmet. Hvad end du skal have skiftet gamle familiefotos ud med flotte design plakater eller du måske vil hænge en reol op som du har mulighed for at præge med personlige unikke genstande. Nyt til væggen i form af plakater eller lign er en af de nemmeste måder at pifte din bolig op, uden det koster en formue. Find frem til din egen stil, hvad end du er til minimalistiske og grafiske motiver, eller mere romantiske og farverige.

Ny belysning

Belysningen i hjemmet er noget af det vigtigste for, om det føles rart og behageligt at opholde sig. Der må hverken være for meget eller for lidt belysning. Samtidig er det bedst hvis lyset er varmt i stedet for koldt. Har du den rette belysning i dit hjem? Eller skal du måske have en ekstra lampe i hjørnet i stuen som gør den ekstra forskel, eller måske er det på tide med en ny lampe over spisebordet eller på sengebordet? En ny lampe er oftest en mindre investering, men som kan gøre en stor forskel for den overordnede følelse når man opholder sig i hjemmet.