Spisestuen er et af de rum, man opholder sig meget i. Her spiser man de fleste måltider, og måske arbejder er det også her, man arbejder. Siden man bruger så meget tid i spisestuen, er det også vigtigt, at det er et dejligt rum, hvor man kan lide at opholde sig der. Du får derfor her tre gode råd til, hvordan du kan opgradere din spisestue, så det bliver dit nye yndlingsrum. 

Nyt spisebord

En af de vigtigste ting i en spisestue er spisebordet. Om det så er et plankebord eg eller et helt hvidt bord, er det vigtigste, at du kan lide bordet og sidder godt ved det.

Spisebordet er spisestuens samlingspunkt, da det er her, hvor man samles og spiser sine måltider, og hvor man kan sidde og have lange, hyggelige aftener med vennerne. Det er derfor vigtigt, at man har et spisebord, som man kan lide, og som er komfortabelt at sidde ved. Så hvis du lige nu har svært ved at synes om din spisestue, men ikke ved, hvordan du skal ændre den, er det en rigtig god idé at starte med at udskifte spisebordet. 

Farver på væggen

Nogen gange kan man være rigtig glad for alle sine møbler og stadig synes, at der er noget, der mangler. Så skal man selvfølgelig ikke begynde at udskifte alle møblerne i spisestuen, da det vil ikke hjælpe på problemet. I stedet kan man overveje at dekorere spisestuen på andre måder. Det kan for eksempel gøres ved at male en eller flere vægge i en smuk farve. Men hvis man er mere til hvide vægge, kan man også nøjes med at købe et par fine plakater eller malerier at hænge dem op. Nogle gange er det de små ting, som at give væggene mere liv, der kan gøre den største forskel. 

 

Gode stole

Selvom spisebordet nok er det vigtigste møbel i spisestuen, kommer spisestuestolene på en tæt andenplads. Det er vigtigt at have nogle spisebordsstole, som man kan lide, og som man sidder godt i. Derudover er det også vigtigt, at de passer til dit spisebord. Det er især moderne med kontraster i hjemmet, som du for eksempel kan skabe ved at vælge velour stole til et plankebord eg. For dit plankebord eg vil fremstå ekstra rustikt, hvis du vælger et par bløde spisebordsstole.  Men det er selvfølgelig dig, der bestemmer indretningen, da det vigtigste er, at du skaber et rum, hvor du føler dig godt tilpas.