Hvis du har et hus, som står tomt i perioder, så kan du have mulighed for at tjene penge på at udleje dit hjem. Her kan du læse mere om, hvordan du kan udleje dit hus for profit.

Hvor længe står dit hus tomt?

Hvis du har et hjem, som du er i gang med at sælge, så kan du overveje udlejning i stedet. Hvis du bor et andet sted selv, og derved efterlader huset tomt, så kan du udleje det til fast beboelse. Du kan overveje at renovere dit hjem, så der er to lejligheder. På den måde kan du ende med at tjene to gange husleje. Du skal dog være opmærksom på de retningslinjer, som du og hjemmet skal følge, før du kan begynde udlejning. Der er mange muligheder, når det gælder boligudlejning. Du kan finde information om de forskellige regler og muligheder i denne guide om udlej bolig

Tidsbegrænset leje

Hvis du har planer om at flytte tilbage i dit hus eller er væk i flere måneder i streg, kan du overveje tidsbegrænset leje. Her får lejeren en begrænset lejeperiode, hvor de betaler husleje. Hvis du skal have revet huset ned for at kunne sælge byggegrunden, kan du udleje huset i den tid, det står tomt inden nedrivning. Tidsbegrænset leje lyder måske som noget, folk vil vælge fra, når de leder efter en lejlighed eller hus, men for nogle er det en fordel. Hvis de kun skal være i området i en begrænset tidsramme, kan der være mange penge at spare ved at udleje tidsbegrænset. Det kan være folk, som kun skal arbejde på et bestemt projekt, eller udvekslingsstuderende, som har et semester eller to i Danmark.

Ferieudlejning

Hvis du tit ikke er hjemme i kun et par uger ad gangen, så kan du overveje at udleje dit hjem til ferieudlejning. Det er især en fordel at udleje dit hjem som feriebolig, hvis den har en god beliggenhed. Hvis du bor tæt på vand, har god udsigt eller bor i en større by, er der stor sandsynlighed for at folk vil leje dit hus i ferieperioder. Ferieudlejning er en god måde at tjene penge, når du selv er på ferie. Du skal dog være forberedt på, at det kræver mere arbejde med ferieudlejning, da du skal sørge for at fjerne personlige ejendele, som du ikke vil have til at stå fremme, og rengøre huset mellem hver gæst.