Dette indhold er sponsoreret.

Betaler du for meget i strøm og hvad er egentlig for meget? Eller er du studerende og lever på SU, og vil bare gerne mindske forbruget på strøm? Du kan følge nogle simple tommelfingerregler regler for, at spare penge på strøm. Du kan både gavne dig selv, men du kan også være med til mindske CO2-udledning.

Hvor kan du spare penge på din elregning?

Priserne kan være meget forskellige i forhold til dit forbrug af strøm. Der er en tendens til, at man i dag har mange små apparater, men som har et større energiforbrug. Du kan med en elmåler tjekke dine elapparaters strømforbrug, og dermed se hvilke apparater der bruger meget strøm. Det er også muligt i flere kommuner, at låne et sparOmeter hos borgerservice eller på biblioteket. Herudover kan det være, at du skal tjekke andre el-udbyders priser, for at se om der er en udbyder, som passer bedre til dig. Du kan se og sammenlign elpriser gratis hos Elberegner.dk.

Hvorfor spare på dit elforbrug?

Først og fremmest hvem vil ikke gerne spare penge? Dette gør du blandt andet, når du sparer på strømmen, og dernæst reducerer du også din miljøbelastning. At være miljøbevidst er blevet en væsentlig faktor i det nationale perspektiv, og små skridt i den rigtige retning er bedre end ingen skridt. Hvis dit forbrug samt din elregning forøges er det på tide, og give dit energiforbrug et eftersyn. Måske er din arbejdsplads eller dit studie rykket hjem, eller måske har du fået flere elapparater. Herudover er de danske priser på el steget markant de seneste år, hvilket er endnu en grund til, at spare på dit forbrug. 

Spar på strømmen derhjemme

Du kan mindske forbruget af strøm derhjemme på mange måder. En tommelfingerregel er altid at slukke for apparater, som er på standby, da de faktisk bruger mere strøm end du aner. Omkring 10 – 15 procent af husstandens elforbrug bliver brugt på standby funktionen, hvilket svarer til cirka 1000 kroner pr. husstand. Herudover er det altid en god ide, at fylde både vaske- og opvaskemaskinen op samt vaske tøjet med lavere grader. Sluk lyset når du ikke bruger det, og prøv så vidt muligt at benytte dig af dagslyset i dagtimerne. Når du skal lave mad, kan det være en god ide, at lægge låg på gryderne og formindske brugen af vand når du koger æg. Besparelser i hjemmet vil gavne dig selv og din pengepung.