Annonce

Når man har boet et sted længe og set på de samme hvide vægge, den samme flade sofa og de samme malerier i mange år, kan det blive tid til en tiltrængt forandring. Du kender det måske? Der bliver lidt ekstra overskud i en ferie eller forlænget weekend, og pludselig kribler det i fingrene for at kaste rundt med alle møblerne i stuen eller soveværelset. 

Heldigvis er der råd for indretningsfeberen. Du kan nemlig bare gøre det. Ja. Smid alt det gamle, trætte møblering ud og anskaf dig noget nyt. Her giver vi dig nogle simple tips til at genskabe dit hjem. 

 

Nye møbler gør en kæmpe forskel

At få nye møbler kan nærmest gøre en til et helt nyt menneske. Man bliver glad af at kigge på dem, og hvis du kigger på dem hver dag, så er det altså meget gladere, du bliver. Når du skal vælge dine nye møbler, kan det være en god ide at gå med noget stilrent og minimalistisk som hübsch serien, da det kan gå til det meste. På den måde kan du, næste gang du får omdekoreringstrang, blot skifte pyntepuderne og male væggen en ny farve – møblerne vil nemlig stadig passe.

Husk ikke kun at vælge dine nye møbler ud fra om de er flotte eller ej. Der findes nemlig mange smukke sofaer og lænestole, men det er langt fra dem alle, der er lige gode at sidde i. Prøv dig derfor frem og sørg for, at du sidder godt i dine nye møbler. 

 

Mal væggen i en vild farve

Det er blevet meget moderne at male en enkelt eller to vægge i hvert rum i en anden farve end resten. Det forstår man godt, for det giver noget mere personlighed til rummene frem for de helt hvide, kliniske vægge, som findes i rigtig mange hjem. 

Når du skal vælge en farve, kan det være en god ide at overveje farverne på dine møbler. Tingene bliver nemlig typisk pænest, hvis de passer sammen, og det er hurtigt og nemt at farvekoordinere, hvis man tænker sig lidt om. 

Når væggen skal males, kan du naturligvis altid hyre en maler, men det kan også give det en særlig charme selv at udføre malerarbejdet. For det første er det ikke særligt svært at male, og for det næste giver det rummet en smule mere personlighed, med de små fejl der antageligt vil være efter sådan et gør-det-selv projekt. 

 

Brug tid på de små detaljer

Du kan give dine rum meget personlighed ved at finde pynt, du kan fylde hylder og reoler ud med. En smuk vase her og en lille figur der gør altså bare en kæmpe forskel, når det handler om rummenes charme i dit hjem. 

Naturligvis skal du ikke gå helt bananas i Imerco og købe hele butikken, men udvælg nogle få flotte ting, som du synes passer godt sammen med dine nye møbler og din nye væg. Hvis du er rigtig smart, så finder du nogle ting, der ikke koster alverden, for så er det nemlig lidt mere okay at skifte dem ud ofte, hvis man nu har svært ved ikke at blive fristet af pæne ting hele tiden.