Vi kender dem alle: De nøgne, hvide vægge i en ny bolig. Hvad skal vi hænge på dem? Hvordan finder man billeder, som har den rette størrelse og farveskala? Skal man vælge noget abstrakt eller med motiv, farverigt eller mere neutralt? Der er heldigvis et væld af muligheder i vægdekorationernes verden: Alt fra gamle malerier til sjove børneplakater. Her er tre indretningstips til at dekorere dine hvide vægge:

Farverige plakater til børneværelset

På børnenes værelse skal der være plads til sjov, leg og fantasi. Der skal være rum til, at de små kan udfolde deres eget personlige univers. Farve og stil er én ting, når det kommer til indretning af børneværelser, men den rette vægdekoration kan ligefrem stimulere børnenes udvikling positivt.

Online kan du finde et udvalg af børneplakater, som nemt vil pryde børneværelsets tomme vægge. Plakaterne kommer med en lang række finurlige motiver. Man kan nemt forestille sig figurerne fra børneplakaterne indgå i godnathistorier og andre fantasifulde lege. Du kan vælge at sammensætte flere billeder med forskellige motiver eller bare nøjes med én børneplakat, der passer til din indretning. Det er kun fantasien der sætter grænser!

Smukke malerier til stuen

Der er intet så stemningsfuldt som et vaskeægte kunstværk i stuen. Man kan længe lade sit blik hvile på et spændende maleri, og der findes smukke malerier i alle afskygninger og farver. Du kan finde både abstrakte og figurative malerier, så der er noget for enhver smag.

Kommercielle gallerier udstiller ofte malerier af moderne billedkunstnere, men man kan også tit finde gammel malerkunst i genbrugsbutikker eller antikforretninger. Det er bare at gå på jagt. Det er også en mulighed at tage på auktion eller kunstmesse. Et godt maleri har ofte en god historie, og det kan være en effektiv icebreaker til middagsselskabet!

Personlige fotografier til køkkenet

Køkkenet er enhver husholdnings samlingspunkt. Hvorfor ikke understrege køkkenets særlige status ved at pynte væggene med fotografier af familien? Det kan være billeder fra hyggelige ferier eller fødselsdage, som sætter et personligt præg. Det er en dejligt måde at mindes gode stunder sammen, og det pynter på de tomme vægge.

Hos en fotohandler kan du få printet dine digitale billeder på lækkert papir og i høj opløsning. Fotorammer fås i alle størrelser og farver, så det er bare med at finde nogen der passer til din indretning. Du kan også være kreativ og hænge fotografierne op med klemmer på en tørresnor i vinduet.