Annonce

Man kan ende i en situation, hvor man har brug for en advokat. Er du fra København kan en advokat København hjælpe dig i en retssag, hvor advokaten jo er enormt vigtig. Derudover kan en advokat dog også hjælpe dig med mange andre ting, som f.eks. at hjælpe dig og rådgive dig, uanset om du er privatperson eller en virksomhed. Det naturligvis vil være advokatens primære opgave er, at sørge for at alt der foregår, foregår under lovens regler.

Krav advokater skal leve op til

Når advokater laver deres arbejde er der en række krav, som de skal leve op til. Disse krav er naturligvis nogle regler og love, som man har sat i plads for at sikre, at der ikke er nogle advokater der bruger deres klienter på en forkert måde. Når vi snakker med en advokat, så kræver det, at man ligger utroligt meget tillid i hænderne på en anden. Det kan f.eks. være med en boligadvokat, som f.eks. Knudsgaard Advokater, hvor man vælger at tro på at de overholder loven og gør alting efter bogen. 

Disse regler og love er med til at sikre, at vi kan have tillid til vores advokater:

  • Uafhængighed: En advokat må ikke have flere interesser i en sag, som kan være med til at medbringe advokaten i en interessekonflikt. Er dette tilfælde, så vil det endte med at advokaten nærmest selv kan vælge hvem han eller hun vil beskytte. Ved at sikre uafhængighed sikrer du også, at advokaten er loyal mod dig og kun vil arbejde for at du vinder.
  • Tavshedspligt: En advokat har tavshedspligt om alle de forskellige oplysninger du har givet advokaten under og efter jeres forhold som klient / advokat.
  • God skik: En advokat skal gøre sit bedste for altid at leve op til det der hedder “god advokatskik”.
  • Erstatningsansvar: Hvis du skulle være udsat for at have fået dårlig rådgivning eller at advokaten har brugt de midler, som du gennem tillid har givet advokaten tilgang til, på en dårlig måde, så kan du søge erstatning. En advokat er altid forsikret mod denne type udgifter.
  • Tilsyn og klagemuligheder: Der føres konstant tilsyn med alle advokater og at de lever op til det ansvar de skal. Gør det ikke dette, så kan man indklage dem til Advokatnævnet, som så vil tage et dybere kig på situationen. Det gør tilsynet naturligvis, men det kan du også sagtens gøre som privatperson, hvis du føler at advokaten ikke har fulgt god advokatskik.