Vi tilbringer omkring en tredjedel af vores liv i vores senge, derfor er sengen det måske vigtigste møbel, du overhovedet ejer. Men en seng er ikke bare en seng, der findes utallige forskellige typer senge, og i dag, med internettets fremkomst, er det muligt at se og sammenligne dem alle. Dette kan give årsag til forvirring, da udbuddet er så stort, og mulighederne er så mange. Denne artikels formål er at give dig et indblik i den måske bedste type af seng, kontinentalsengen. Hvad er det for en type seng og hvorfor er den så god? Læs videre og få svaret.

Hvad er en kontinentalseng?

Kontinentalsenge er blevet meget populære som sengevalg i vores tid. Vi bruger som sagt en tredjedel af vores liv i sengen, så derfor er det vigtigt at få den optimale støtte, aflastning og komfort fra vores senge, da dette understøtter et godt og sundt helbred.

Kontinentalsenge er senge, hvor støtte, aflastning og komfort er alfa og omega, fordi deres design tillader det. Kontinentalsenge har typisk ikke en, ikke to, men hele tre madraslag af højeste kvalitet og med funktioner, der gør, at temperaturen aldrig overstiger det optimale og altid vil forblive behagelig at ligge i, også over længere perioder og om sommeren. Kontinentalsenge består af en boksmadras nederst, en springmadras i midten og en topmadras øverst, som altså sikrer dig optimal nattesøvn med den bedste komfort.

Vi kender nok alle til problemet med ”hullet i midten” på vores dobbeltsenge, altså den lille revne, der opstår i midten af sengen mellem de to sengedele. Med en kontinentalseng undgår man dette, fordi springmadrassen har to kerner, der ligger fuldstændig og er indfattet af et stort betræk, som sluttes af med en stor topmadras. Du kan derfor vinke farvel til den irriterende revne for altid med en kontinentalseng.

Hvis du mangler tæpper til sofaen, foruden en kontinentalseng, kan du trykke på linket og blive inspireret til et flot tæppe til sofaen, nu hvor du alligevel overvejer at opgradere dit hjem med nyt inventar.

Hvordan sammensætter jeg en kontinentalseng?

Kontinentalsenge er som regel ret høje, så derfor skal du nok ikke sætte de største ben på sengen, hvis du vil kunne kravle op og ned ad den ubesværet. Har man dog behov for bedrollers for ekstra opbevaringsplads, kan man vælge ben, der er 19 centimeter høje. Man kan også vælge at sætte sengen på en sokkel.

Når det kommer til basen (også kaldet boksen), som er fundamentet, er det op til dig, om du ønsker en fast liggekomfort (dertil skal du vælge komfortskum) eller en blødere liggekomfort (dertil er fjedre bedre).

I forhold til den vendbare madras (springmadrassen) og topmadrassen er det bedste råd, man kan give, at du skal ned i butikken og mærke efter. Der findes flere forskellige typer madrasser, som har forskellig fasthed. Skal det for eksempel være skum, latex eller memory, som hver især har fordele og ulemper, afhængigt af ens behov? Du skal kende dig selv og vide, hvordan du foretrækker at ligge, og så afprøve madrasserne i selve butikken.