Sommeren er over os, og det betyder sommerferie for de fleste. Har du planlagt ferie, eller står den måske på renovering i hjemmet? Med den ekstra tid i hverdagen er det oplagt at få styr på det nye gulv i stuen, eller at få installeret det nye køkken. Her kan du læse mere om, hvordan du kan få renoveret boligen på et budget.

Har du råd til at renovere din bolig?

Alt efter hvad du skal have renoveret, kan det være en omkostningstung investering – særligt hvis der er tale om nogle større investeringer som nyt tag, udbedring af kælder eller noget helt tredje. Her kan der være behov for en større opsparing eller muligheden for at tage af fribeløbet, såfremt din bolig er steget i værdi.

Har du behov for økonomisk støtte til nogle mindre projekter, såsom en gulvafslibning eller et tilskud til køkkenet, så kan du hos KreditNU låne penge og få dem med det samme, hvis du har behov for at dækket de sidste udgifter.

Renovering på budget

Det behøver faktisk slet ikke være så dyrt at renovere boligen – især hvis du har modet på at gøre en del af arbejdet selv. Du kan blandt andet klare alt nedrivningen – hvis der eksempelvis skal fjernes en væg eller et nyt køkken skal installeres.

Og i øvrigt så kan et nyt køkken for eksempel sagtens være en budgetvenlig opgradering. Sitet handyhand.dk giver dig blandt andet gode råd til, hvordan du kan spare penge på dit nye køkken. Blandt andet nævnes der, at der findes masser af billige køkkener i lækkert design og i robuste kvaliteter, som ikke koster dig en bondegård. Det er blandt andet brands som Kvik, Nettoline og Ikea, der leverer flotte køkkener til budgetvenlige priser.

Har du husket dine fradrag?

Hvis du vælger at hyre en håndværker til at klare dit renoveringsprojekt, så kan du i flere tilfælde få et håndværkerfradrag. I 2021 kan du således få fradrag op til 25.000 kroner af håndværkerens løn – ligesom du også kan få et servicefradrag på 25.000 kroner. For at kunne få fradrag er det dog et krav, at du betaler regningen elektronisk og får en kvittering, du efterfølgende indberetter til skat.

Det er dog ikke alt, du kan få fradrag for, og så er det også kun arbejdslønnen, du kan få fradrag for – ikke materialer. Du kan blandt andet få fradrag for:

  • Isolering af tag
  • Forbedring og reparation af skorsten
  • Udskiftning af døre, vinduer og ydervægge.

Derudover er der også et servicefradrag, hvor du blandt andet kan få fradrag for:

  • Græsslåning
  • Klipning af hæk
  • Rengøring.

Du kan på Skats hjemmeside finde en samlet liste over ting, du kan du få fradrag for.