Pillefyret er en af de mest effektive og miljøvenlige opvarmningsmetoder, der findes på markedet i dag. De brænder træpiller, som er billige og forårsager minimal forurening. Inden du kaster dig ud i at købe et pillefyr, kan du her læse mere om hvad et pillefyr helt konkret er, fordelene og ulemperne ved pillefyr og hvordan man vedligeholder et pillefyr.

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er en type af fyr, der anvender træpiller som brændsel. Træpillerne bliver typisk fremstillet af restprodukter fra savværker og andre virksomheder, der arbejder med træ. Stampemøllen er en af de virksomheder, som producerer træpiller til en god pris og med mulighed for levering direkte til dit hjem.

Pillefyret fungerer på samme måde som et almindeligt oliefyr eller gasfyr, men det er mere miljøvenligt og økonomisk.

Fordele og ulemper ved pillefyr

Et pillefyr er en type af fjernvarme, der anvender træpiller, fra for eksempel Stampemøllen, som brændsel. Pillefyret består af en brænder, der forbrænder træpillerne, og en varmepumpe, der overfører den varme, der genereres i forbindelse med forbrændingen, til det centrale varmeanlæg.

Fordelene ved pillefyr er bl.a., at det er et miljøvenligt alternativ til andre typer af fjernvarme, da træpiller er en fornybar ressource. Pillefyret giver desuden en jævn og stabil varmeforsyning, og så kan det ofte give besparelser på varmeregningen sammenlignet med andre typer af fjernvarme.

Ulemperne ved pillefyr kan være, at det kræver mere vedligeholdelse end andre typer af fjernvarme, da brænderen skal rengøres regelmæssigt for at undgå problemer med forbrændingen. Pillefyret kan desuden også vise sig at være dyrere at anskaffe end andre typer af fjernvarme.

Hvordan vedligeholder man et pillefyr?

Pillefyret skal have friske træpiller, hvis det skal fungere optimalt. Pillefyret skal derfor fyldes op med træpiller, når beholderen er tom. Det er derfor en god idé at have en fast leverandør af træpiller af god kvalitet som fx Stampemøllen. Du kan også tilsætte en smule vand til træpillerne, for at undgå, at de tørrer ud. Det er vigtigt, at du ikke fylder for meget vand på, da dette kan ødelægge træpillerne. Når du har fyldt træpiller på, så start fyret op igen.

Det er vigtigt for alle at have det behageligt i vores hjem, og pillefyret er en af de bedste måder at gøre netop dette på.