Mange husejere betaler hvert år rigtig mange penge i strøm, hvilket er grunden til, at det er fornuftigt at skifte selskab. Siden 2003 har det været muligt at skifte elselskab gratis hvis du ikke er tilfreds med dit nuværende selskab. Ifølge statistikker har mange husstande kunne spare en masse penge årligt blot ved at vælge et andet selskab. Hvilket elselskab skal man så vælge? Der vil altid være delte meninger på det danske marked, hvilket gør, at du selv skal mærke efter hvilket selskab der bedst passer til dit behov.

Sammenlign

På internettet kan du sammenligne priser på billig el hos flere elselskaber. Når du sammenligner, er det vigtigt at du er opmærksom på hvad prisen er pr. kWh samt hvilken type abonnement du kan vælge. Ofte vil du opleve, at folk enten vægter prisen pr. kWh eller prisen på abonnementet højest. Uanset hvad du vægter højest, så er det en god ide at du sammenligner flere selskaber med hinanden. På denne måde kan du nemmere sammenligne deres ydelser og regne på hvad der bedst kan svare sig for dig.

Hvad syntes andre?

På internettet kan du på flere forums læse hvad andre danskere har valgt af elselskab. Danskerne er generelt gode til at give deres mening til kende uanset hvilket emne det drejer sig om. Derfor kan du se hvad andres grunde har været til at skifte elselskab. Alle elselskaber gør deres bedste for at tiltrække nye kunder til. Det gør de bl.a. ved at reklamere på sociale medier, i aviser og generelt på internettet. Hvis et selskab har fået gode anmeldelser, så er lysten til at skifte til dette selskab også større. Derfor kan andres meninger have en stor betydning for dit valg.

Indhent tilbud

På internettet kan du få tilbud fra flere elselskaber således, at du kan vælge imellem dem. På denne måde kan du også blive klogere på hvad det koster hos det enkelte firma. Selvom du modtager tilbud fra flere elselskaber, så er du ikke nødsaget til at sige ja til det. Det er helt uforpligtende så du kan sagtens nøjes at takke nej til alle tilbuddene. Denne mulighed er kun med til at kunne gøre dig klogere på hvad der er af muligheder i forhold til dit nuværende selskab.

Følg din mavefornemmelse

Det er vigtigt at du følger din mavefornemmelse og vælger det elselskab, som bedst passer til dit behov. Hvis du ender med at blive glad for selskabet, er det en god ide at du givet selskabet en anmeldelse online. Din mening kan være vigtig for andre, som pludselig står i samme situation og vil ændre selskab.