Har du planer om at tage til udlandet eller måske i sommerhus i Danmark i din næste ferie? 

Når du tager væk hjemmefra i længere tid er der risiko for indbrud, hvilket mange danske familier desværre oplever hvert år. 

At opleve indbrud i sit hjem er en ubehagelig oplevelse, de fleste gerne vil undgå. Du kan dog faktisk gøre meget for at forhindre indbrud i din bolig. For jo vanskeligere det er for tyve at begå indbrud, jo større sandsynlighed er der for at de holder sig fra din bolig. 

En af Danmarks største låsesmede og eksperter i indbrudssikring, Bagger Låse & Alarm, har derfor lavet en række gode råd til dig, hvis du gerne vil sikre din bolig mod indbrud, når du er på ferie. 

Lad vasketøjet hænge

Noget af det bedste du kan gøre, er at få det til at se ud som om du stadig er hjemme. Du kan for eksempel lade nogle gamle håndklæder og t-shirts hænge på din udendørs tørresnor, så det ligner du kan komme tilbage når som helst. 

Lav også gerne aftaler med dine naboer om at de bruger din skraldespand, for en tom skraldespand signalerer ingen er hjemme. Hvis du har et rigtig godt forhold til din nabo, kan du også spørge om de vil slå dit græs – vildtvoksende græs viser nemlig tyvene, at du er bortrejst. 

Lås værktøjet inde

En stige, et koben og en svensknøgle – det er sikkert noget du har i dit skur eller garage, men det er også værktøj, som tyven kan bruge til at begå indbrud med. For at undgå at tyvene bruger dit eget værktøj til at bryde ind i dit hus med, skal du huske at låse alt dit værktøj og haveredskaber inde, og hvis du har en udendørs stige, skal den også låses fast, og gerne fastgøres inde i skuret, hvis du har plads. Og hvad gør du så med nøglerne til dine døre? Lad endelig være med at lægge dem under dørmåtten eller en krukke – tyvene vil nemlig tjekke disse steder. 

Undgå at poste feriebilleder

Når du er afsted på ferie, har du sikkert fokus på at hygge dig med familien og du vil gerne dokumentere den gode ferie på de sociale medier. Men vidste du, at tyvene også følger med online? 

Det viser undersøgelser nemlig, så undgå at poste feriebilleder og checke ind på feriedestinationer, mens du er væk, men gør det først, når du er kommet hjem. Dette er sikkert noget, du ikke selv ville have overvejet, og du kan Få flere råd om indbrudssikring, både til generel indbrudssikring af dit hus og til når du er på ferie, af en professionel låsesmed.