Når der kommer børn i familien, skal der ofte laves nogle større eller mindre ændringer. Disse ændringer skal både ske i forhold til familiens hverdag og i forhold til boligen – både ude og inde. Børnene kommer til at kræve meget tid og opmærksomhed, og når de bliver lidt større, skal hele huset børnesikres.

Samtidig kan det også være, at man gerne vil have muligheden for at sende dem i haven og lege. Det kræver dog, at man får gjort haven børnevenlig.

Invester i sjovt udendørs legetøj

For at haven kan være børnevenlig, og man kan få børnene til at bruge nogle timer der, inden de keder sig og vil ind igen, kræver det noget sjovt at lege med. Det behøver ikke nødvendigvis at være en masse forskelligt dyrt legetøj. Man kan også bare se, om man kan finde nogle få stykker udendørs legetøj til kreativ leg, så børnene selv kan finde på en masse forskellige lege med de samme få ting.

Det er sundt for børnene, at de selv kan finde på forskellige ting at bruge de samme stykker legetøj til. Det kan være, at de endda også kan finde på at kombinere deres legetøj med pinde og andet, de finder i naturen. Så kommer der ekstra gang i kreativiteten, og børnene bliver udfordret – og har det sikkert rigtig sjovt imens.

Sørg for, at haven er hegnet ind

Hvis haven skal være rigtig børnevenlig for især de mindre børn, kan det dog også være en god idé at hegne den ind. De mindre børn tænker måske ikke så meget over, at det kan være farligt at løbe ud på vejen og lege. Hvis haven ikke er hegnet ind, er der derfor risiko for, at de lige pludselig ikke længere kun leger i haven.

Derfor er det en god idé at sørge for en form for hegn rundt om haven og måske en låge, som børnene ikke umiddelbart selv kan finde ud af at lukke op. På denne måde er man fri for at skulle holde øje med børnene hele tiden. De kan lidt bedre selv være i haven, uden at man behøver at lege med for at sikre sig, at de ikke går et sted hen, hvor de ikke må være.

Der findes forskellige typer mere eller mindre diskret hegn, så det behøver ikke nødvendigvis påvirke stilen i haven negativt, at man er nødt til at sætte hegn op. Det handler blot om at finde noget, der passer ind i havens udtryk og samtidig kan holde børnene inde. Så har man styr på det.