Mange opgaver skal udføres i højden. Det gælder derhjemme, men også på nogle arbejdspladser. Måske skal der renses tagrender, måske skal pæren i loftlampen fem meter over gulvet skiftes ud. Det kan også være, der skal males eller vaskes vinduer. Uanset hvad, kræver opgaverne noget til at løfte dig op.

Stigen

Den mest simple løsning er at stable en masse ting oven på hinanden. Det anbefales ikke, da det er usikkert og nemt kan gå galt. Den mere sikre, og langt mere effektive, løsning er en stige. Zarges tilbyder en lang række forskellige stiger, der varierer i både højde og konstruktion, så der er en stige til lige netop den specifikke situation, du skal bruge den til. Stiger fra zarges er kendetegnet ved deres høje kvalitet og dybe trin, så du sikkert kan klatre op og ned ad den. Desuden findes der et væld af forskellige stigemodeller, heriblandt wienerstigen og kombistigen, som har hver sin optimale anvendelse.

Når du skal vælge stige

Men det er ikke altid lige let at vælge hvilken stige, der skal bruges, trods deres store fleksibilitet. Der er altid tre ting, som er vigtige at huske, når du skal vælge stige. Det første er højden: Er det i orden med en stige, der har en fast højde, eller skal den kunne justeres? Hvor høj skal den egentlig være til opgaven? Kvaliteten er det næste, du skal have for øje. Stiger af lav kvalitet giver som regel større risiko for ulykker. Zarges stiger er dog som regel godkendte efter de gældende standarder, så der skulle gerne være minimal risiko. Den sidste ting er features: Hvor skal trappen bruges henne? En wienerstige kan stå helt sikkert ude i det fri, mens en kombistige kan bruges på for eksempel trapper eller sættes op ad en væg. Udvalget af zarges er stort, så der er helt sikkert en stige til din opgave.

Opsætningsarbejdet kan være besværligt

En af de ting, man ofte bruger en stige til, er, når man for eksempel pynter huset eller et stort lokale til en fest eller en højtid. En zarges stige er meget anvendelig i sådan en situation, men selve opsætningen kan være besværlig – især hvis man ikke vil til at gøre skade på eksempelvis væggen. Her kan det være praktisk med et selvklæbende burrebånd. Det gør det nemt at sætte op, men også enkelt at pille ned, og så kan det ophængte også nemt udskiftes. Alt sammen uden, at du skal til at bore eller skrue i væggen.