Hvis du går op i din bolig og den indvendige indretning af den, så er det på tide, at du også får den udvendige del af dit hus til at passe ind i din boligs stil. Det er den ydre del af huset, dine gæster ser som det første, når de ankommer til dit hus. Derfor er det vigtigt, at elementer som forhaven, taget og carporten afspejler den stil og det udtryk, som resten af din bolig bærer præg af. Af den grund vil vi her i artiklen komme med et par gode råd til, hvordan du kan integrere den ydre del af dit hus og få den til at være en vigtig del af din boligs stil.

Gør carporten til et flot indgangsparti

Carporten er en afgørende del af førstehåndsindtrykket af dit hus, og den skal derfor helst fungere som et flot indgangsparti og en varm velkomst til resten af boligen. En carport er selvfølgelig vigtig af praktiske årsager såsom at holde din og dine gæsters biler i læ og skåne dem mod det danske vejr. Så hvis du ikke allerede har en carport, vil det være værd at overveje at få anlagt en. Du skal blot være opmærksom på, at hvis du graver jord ud til et fundament til en carport, så skal du i mange tilfælde ringe til kommunen angående bortskaffelse af jord. Det er i hvert fald nødvendigt, hvis du ender med at have mere end 1 m3 jord, der skal flyttes. Men når du har fået gravet ud, fået flyttet jorden og derefter skal vælge en carport, så er det vigtigt, at du tænker på din boligs stil, således carporten passer ind og afspejler dit hus.

Gør din forhave personlig

Et andet tip til at give dit hjems ydre en kærlig opgradering, er ved at gøre din forhave præsentabel med et personligt præg. Forhaven er nemlig også noget af det første, man ser, når man ankommer til et hus, så hvis den er rodet, tilgroet og sjusket, så vil dit hus også virke rodet og uorganiseret. Det er eksempelvis en god idé at sørge for at slå græsset jævnligt, og hvis du ikke har græs i forhaven, men derimod fliser, så skal du især sørge for at holde dem fri fra ukrudt og alger. Du kan med fordel også tage ud til din lokale planteforhandler og udvælge planter, der afspejler netop din personlighed. Går du eksempelvis meget op i madlavning og gode råvarer, så kan du plante en masse krydderurter i forhaven, der viser din passion for mad. Hvis du er den mere æstetiske type, der elsker pynt og pæne ting, så kan du fylde forhaven op med en masse smukke blomster i dine yndlingsfarver og med dine yndlingsdufte. Således bliver både syns- og lugtesansen brugt til at byde dine gæster velkomne, når de ankommer til dit hjem.