Måske er du også ved at længes efter at komme ud i din have igen? Den følelse genkender de fleste hus- og haveejere efter en lang og kold vinter. Det er derfor ikke for tidligt, hvis du allerede nu begynder at forberede din have til nye projekter inden sommeren. Det kan være, at du går med en drøm om at lave en dam eller et springvand i din have. Det kan også bare være, at du er gået i gang med at søge inspiration til nye havemøbler eller leder efter det haveredskab, der kan gøre havearbejdet nemmere og sjovere for dig hen over sommeren. Uanset hvad du har i tankerne, så er det her eller i artiklen nedenunder artiklen, du kan få blod på tanden med idéer og indspark til at give din have et velfortjent løft inden sommer.

En stille krog og grillaften på terrassen 

Om sommeren skal haven kunne rumme mange forskellige formål og begivenheder, for her bruges den både som det sted, du slapper af alene, men også som stedet, hvor du byder din gæster til grill. Selvom din have ikke nødvendigvis er den største, kan den godt indrettes sådan, at du kan få plads til det hele. I en lille eller mellemstor have handler det om at skabe zoner eller afkroge, hvor man kan sidde på en bænk og slappe helt af. Det kan man blandt andet gøre ved at plante små buske eller en lille hæk. I den del af haven, som ligger tættest på huset, er det en god idé at placere havemøblerne og din grill, så du og dine gæster ikke skal gå langt for at hente mad og drikke indendørs. Til de skyfri sommeraftener vil du sætte pris på at have en markise, som kan holde på varmen og forhindre, at der falder dug, imens I sidder ude.

Når pligterne kalder

Som haveejer ved du allerede, at der følger forpligtelser med til en have, når du ønsker at holde den hyggelig og velholdt. En beundringsværdig have kommer man ikke sovende til, men når det så er sagt, behøver man heller ikke længere at ligge på knæ flere dage om ugen for at holde den flot om sommeren. I vores tid er der kommer masser af ny haveinnovation og robotter, som kan klare det mest tidskrævende havearbejde for dig, så du kan bruge tiden på noget andet. Der er endnu ikke kommet en smart robot, som kan luge dit blomsterbed, men til gengæld kan du købe en robotplæneklipper, som sparer dig for arbejdet med at skubbe din plæneklipper frem og tilbage en til to gange om ugen.