Når boligen skal indrettes, handler det ikke kun om at finde frem til de rette møbler og investere i noget flot kunst til væggene. Der skal også være helt styr på belysningen, da lys spiller en stor rolle for, hvordan et rum opfattes. 

Den rette belysning kan hurtigt forvandle et kedeligt og uindbydende rum liv et livligt og hyggeligt rum, og derfor er det vigtigt, at du indretter dig med den helt rette belysning. 

​​Flere lyslag 

Når du skal give lys til et rum, er det ikke nok bare at hænge en loftlampe op i midten af rummet. Inden for lysdesign arbejdes der med termen ‘lyslag’, som kort sagt betyder, at der skal være flere lyskilder i et rum. 

De forskellige lyslag tjener forskellige formål, og de er alle vigtige at få med for at skabe et rum med et komplet lysindtryk. 

Her skal det første lyslag, du implementerer, være det diffuse grundlys, som er det lys, der når ud i hele rummet. Det kan eksempelvis være en loftlampe, der giver lys ud til alle sider, men det kan også bare være et godt vindue, der giver godt lys til hele rummet. 

Dernæst skal du indrette dig med forskellige zoner, hvor du har direkte funktionslys. Det er steder, hvor du har behov for direkte belysning som eksempelvis over sofabordet eller køkkenbordet eller i dit læsehjørne. 

Til sidst skal du også kigge på, hvordan du gør rummet mere hyggeligt med små lyspunkter. Du kan placere små lysgivere i mørke områder for at give mere liv og skabe en mere indbydende stemning i eksempelvis stuen. 

Det kan du gøre med en lille bordlampe i et reolsystem eller i vindueskarmen, eller du kan hænge en pendel op i et mørkt hjørne i form af eksempelvis en Ferm Living lampe.