Dette indhold er sponsoreret

Det kan godt være, at der lige nu står forår i kalenderen, og det virker som om, at der stadig er uendelig lang tid til sommer. Men før man ser sig om, er det midt juli og den danske sommer er over os. Det betyder også, at det er tid til at gøre haven klar til sommer. For hvis man virkelig vil have mulighed for at nyde den danske sommer, med alle dens kvaliteter, så skal man også have en have, der er klar til det. Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvor man skal begynde efter en lang vinter. Derfor er der her en lille guide til, hvordan du kan opgradere din have med et par få ting. 

Skab et spisested

De fleste kan blive enige om, at der ikke er noget bedre, end at sidde ude i haven og spise sine måltider, når det danske vejr er til det. Derfor er det også vigtigt, at man har et godt spisested i haven, hvor man kan nyde sin have. Så hvis du ikke allerede har investeret i nogle gode stole og et godt bord, som for eksempel et marguerit havebord, så er det helt klart på tide, at du kommer i gang. Yderligere kan det være rigtig rart, at spisestedet er i læ, for det er sjældent at den danske sommer er så varm, at det ikke er rart at sidde i læ. Derudover kan det også være rart at sidde i skygge, da det kan være hårdt at sidde direkte i solen i lang tid. 

Et sted til afslapning

En anden vigtig ting at skabe i sin have, er et sted hvor man kan slappe helt af. Det kan for eksempel være, at man har et par liggestole til at stå et sted, men det kan også være en hængekøje eller lignende. Der er nemlig ikke noget bedre, end at lægge sig i solen en hel dag, eller at kunne lægge sig ude i haven, når man kommer hjem fra arbejde. 

Bær og grøntsager

Sommer betyder også friske grøntsager og bær for mange, og der er ikke noget bedre, end helt friske bær og grøntsager, som man har plukket fra sin egen have. Selvom mange tror, at det er meget besværligt at have planter i haven, så er det faktisk ret nemt. Man skal bare sætte en dag af, til at plante dem og huske at vande dem, og så skal man nok få en masse friskt frugt og grønt.