Som du nok allerede har bemærket, er priserne på el tårnhøje for tiden. Der er derfor al mulig grund til at nedsætte dit elforbrug, så dine kommende elregninger bliver mere overkommelige at betale. Hvis du læser med her, får du en liste over hjemmets fem største strømslugere, som du skal være opmærksom på.

Hold løbende øje med dit elforbrug

Du kan selv holde øje med dit elforbrug. Det kan du for eksempel på de kvartalsvise opkrævninger, som du modtager fra dit elselskab, men du kan også aflæse dit forbrug hjemmefra, nemlig på en elmåler.

Få gode råd her, til hvordan man aflæser en elmåler.

Hårde hvidevarer

De apparater i dit hjem, der bruger mest strøm, er dine hårde hvidevarer. Det vil sige store husholdningsmaskiner som fryser, vaskemaskine, tørretumbler og køleskab. Dine hårde hvidevarer forbruger faktisk helt op til en tredjedel af din husstands samlede elforbrug.

Underholdning

På en tæt andenplads kommer forbruget af el til underholdning. Der går meget strøm, når familiens medlemmer skal underholdes af fjernsyn, computere eller spillekonsoler. Her når strømforbruget også op på næsten en tredjedel af det samlede forbrug.

Glødepærer

Hvis du stadig sværger til de gode gamle glødepærer, har du en god forklaring på, hvorfor din elregning er så stor. De gamle pærer bruger nemlig meget strøm. Du bør i stedet overveje at udskifte glødepærerne med halogenpærer eller endnu bedre de meget energivenlige LED-pærer.

Stand-by og opladning

Du kender sikkert fra dit eget hjem, at der rundtomkring står fjernsyn, radio og mikrobølgeovn på stand-by døgnet rundt – og det er skjulte strømslugere.

En anden skjult strømsluger er elektriske apparater, der konstant står og oplader. Måske har du vænnet dig til, at din computer er til opladning hele tiden, så den altid har fuldt batteri, når du skal bruge den.

Gamle elektriske apparater

Hvis du har en gammel støvsuger stående i skabet eller en gammel kummefryser stående nede i kælderen, kan du være sikker på, at de gamle elektriske apparater sluger en masse strøm. Det kan derfor være en god ide at overveje at købe nye, energivenlige apparater.