Annonce

Haven er et dejligt frirum, hvor man kan bruge mange timer med venner og familie. Den kan dog også let blive forsømt, og så går det hurtigt når vind, vejr og naturen tager over. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt med en større eller mindre renovering af haven. Måske har du aldrig rigtig tænkt så meget over at skulle indrette haven, da du havde nok at gøre indendørs. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du skal gribe din renovering af haven an, og hvordan du gør det til et hyggeligt frirum. 

Havens hjerte, terrassen 

Terrassen er klart den del af haven, hvor der vil blive brugt mest tid. En hyggelig terrasse er ekstremt vigtig for at have en god og hyggelig have, hvor man har lyst til at sidde og slappe af, spise, spille spil osv. med familie og venner. En terrasse kan laves hyggelig på mange måder, og det er en god ide først og fremmest at tænke over fundamentet af terrassen. Denne kan være lavet af sten, men det kan give et endnu mere hyggeligt look med træbrædder. Her kan du finde gode terrassebrædder i diverse mål og træsorter, som du kan bygge din terrasse med. Når fundamentet af terrassen er lagt, er det vigtig med gode kvalitetsmøbler, som kan holde til lidt af hvert i forhold til vejret. Her kan det være en god ide at holde sig enten til plastmøbler, hvis det skal være let at holde eller købe nogle gode træmøbler. Disse kræver dog lidt mere vedligeholdelse, men vil holde en evighed, hvis de bliver passet godt på. Sørg også for at have lidt forskellige planter stående for at skabe hyggen og eventuelt nogle udendørs lyskæder, særligt hvis du har en overdækket terrasse er dette en god ide. Du kan også eventuelt lave et lille udekøkken, hvis du har en grill og godt kan lide at grille om sommeren, er det en super hyggelig løsning.

Tænk over hvor stort et havemenneske du er

En have kan være meget krævende og mange elsker at gå i haven og lave små projekter, mens andre mere ser det som en pligt, der skal overstås hurtigst muligt. Hvis du er et havemenneske, skal du selvfølgelig slå dig løs, med alt hvad du kan finde på i haven. Det kan være at dyrke en lille køkkenhave, have mange bed, der skal passes med mange blomster, forskellige træer, buske osv. Hvis du ikke er det største havemenneske, bør du gøre det så let for dig selv så muligt, men derfor kan det stadig gøres super hyggeligt og fint. Bare sørg for ikke at have for meget forskelligt kørende i haven, hold det simpelt og minimalistisk. Køb planter, buske og træer, som er lette at holde og invester evt i en robotplæneklipper, så du slipper for at tænke på det til hverdag.