Annonce

Når der bliver sagt slidstærkt, vedligeholdelsesfrit og billigt gulv til køkkenet så tænker de fleste på linoleum. I dag findes der dog et langt bedre alternativ til det ellers populære gulv, nemlig vinyl.

Vinylgulv har især i de sidste år vundet ind i popularitet og bliver et mere og mere populært valg, også i andre rum end bare køkkenet. Så overvejer du at få lagt nyt gulv, så tag et kig på hvad de mange fordele ved vinyl er.

Hvad gør vinylgulve til et bedre valg

Det er ikke til at komme udenom at prisen spiller en stor rolle når man skal have lagt nye gulve, især hvis man har mange kvadratmeter. Her har vinylgulve den fordel at de er en del billigere end linoleum.

Hvis du er heldig at finde et godt tilbud kan du faktisk få vinylgulve helt ned til 50 kr. pr kvadratmeter, hvilket er halv pris af hvad det billigste linoleumsgulv koster. Du kender måske allerede vinyl fra badeværelset, men hvis ikke så kan vi fortælle at vinyl bliver lagt i badeværelset fordi det imødekommer lovkravet om at være vandtæt. Det kan også være en fordel i andre rum at have et vandtæt gulv, f.eks. i køkkenet, men også i bryggerset hvor vaskemaskinen måske står.

Vedligeholdelse af vinylgulve

En af de store fordele ved vinylgulve er også vedligeholdelsen. Det er utrolig nemt at holde den i forvejen smudsafvisende overflade ren. Du kan enten vælge at bruge vand hvor du blot har tilsat lidt eddike, og alternativt kan du bruge et par dråber almindelig opvaskemiddel. Mere skal der faktisk ikke til.

Vinylgulve på børneværelset

De fleste tænker nok at vinylgulve er til badeværelser og køkkener, men vinylgulve fås i mange flotte farver og designs og kan derfor bruges i alle rum. Vinylgulve der ligner trægulve er især populære. Børneværelset er også et godt sted at ligge vinyl da gulvet både er utrolig rart at gå på. Derudover isolerer og varmer de, samtidig med at de er lyddæmpende. Børneværelset er kun et forslag til hvor du kan lægge vinylgulv, men faktisk egner det sig som gulvbelægning i alle rum.

 

Nem montering af vinylgulve

Som med alle andre opgaver skal du selvfølgelig overveje om du vil bruge tiden på at gøre det selv, hvilket du sagtens kan gøre med vinylgulve. Det er nemlig nemt at montere og fås både i baner og som klikfliser. Da gulvet ikke er ret dyrt kan du dog også vælge at bruge de sparede penge på en fagmand.