Annonce

Når du hører ordet linoleumsgulve så får du måske lidt en smag af 80’erne og 90’erne i munden. Selv om det i en periode måske har været mere trendy at lægge klinker eller trægulve i køkkenet så vinder linoleumsgulve gang på gang i popularitet og det er der flere grunde til.

Linoleumsgulve behøves bestemt heller ikke at være i de kedelige grå og mørke toner som du måske ofte har set. Der er faktisk rigtig mange muligheder med det slidstærke naturmateriale.

Hvorfor vælge linoleumsgulve

Der er rigtig mange fordele ved at vælge et linoleumsgulv til dit køkken. Det kan f.eks. være:

 

  • Slidstyrken – Linoleumsgulve er et af de gulve der kan holde allerlængst
  • Nem vedligeholdelse – Linoleumsgulve kan vaskes med helt almindelig vand og sæbe
  • Behageligt og lyddæmpende – gulvene er både rare at gå på og giver en god akustik i rummet
  • Nemt at montere – Du kan nemt selv lægge linoleumsgulv, også ovenpå eksisterende gulv, vil du have en fagmand til det tager det som regel ikke ret lang tid.
  • Stort udvalg af farver og mønstre

Hvornår kan Linoleumsgulve ikke bruges.

Det er kun i sjældne tilfælde at du ikke kan bruge linoleumsgulve, så listen over ulemper er meget kortere end listen over fordele.

Linoleumsgulve er ikke 100% vandtætte og derfor kan du ikke bruge det på badeværelset hvor der er stillet krav om vandtæthed.

Derudover kan linoleumsgulve have en tendens til at få trykmærker efter tunge møbler eller spidse genstande, da gulvet er ganske elastisk retter det sig dog ofte ud efter lidt tid.

Linoleum i ruller eller som fliser

Mulighederne for at skabe et flot og unikt gulv med Linoleum er mange. Du kan typisk få Linoleum i ruller eller baner som blot skal limes fast. Banerne fås i mange forskellige farver og mønstre. Det kan dog være en smule udfordrende at montere hvis du har mange skæve vinkler.

En anden mulighed er at købe Linoleum som klikfliser, de er nemme at montere og du kan selv være med til at skabe et unikt mønster. Der findes både kvadratiske og rektangulære fliser, så det er kun din fantasi der sætter grænser når der skal laves et nyt gulv.

Linoleum er langt fra den dyreste gulvløsning, det koster omkring 100-300 kr. pr kvadratmeter, hvor klikfliser er en smule dyrere end linoleum i baner.

Vil du gerne have en lidt billigere flise i Linoleum findes der også gulvfliser til limning. de er lidt tyndere.