Annonce

Børneværelser er en svær størrelse, for børn er meget forskellige, og præferencerne hos det enkelte barn kan variere på nærmest daglig basis. Derfor kan det hurtigt blive en hovedpine som forælder at skulle indrette et børneværelse, som både møder barnets præferencer ift. farver og dekoration men også giver barnet de bedste betingelser i sin udvikling. Derfor vil vi her forsøge at give nogle tips til, hvilke ting du skal huske på, når dit barn skal have omdekoreret sit soveværelse. 

En arbejdsstation i børnehøjde

Når dit barn starter i skole, vil det hurtigt få brug for et sted at sidde med sine lektier, og her må du endelig ikke tænke, at fordi barnet er lille, skal arbejdsstationen også være det. Det er vigtigt at give barnet plads til udfoldelse med sine lektier og andre projekter. Skulle der blive behov for ekstra lektiehjælp, skal der også være plads til, at der kan sidde en ekstra person ved bordet.

Som forælder kan man hurtigt falde i fælden, at lade sit barn sidde med lektierne ved spisebordet i køkkenet eller stuen. Det er jo hyggeligt, for så kan man være sammen med barnet, mens det laver sine lektier. Dette er dog en dårlig idé, da barnet har særlige ergonomiske behov, der skal mødes ved sådan en arbejdsstation, og disse opfyldes ikke af en almindelig spisebordsstol. 

Et sted at lave lektier kan hurtigt blive kedeligt for barnet. Dette kan dog afhjælpes ved, at du inddrager barnet i processen, så det bliver et rart sted for barnet at bruge sin tid. Spørg hvilke farver der skal være, og tag ham/hende med ud og vælge både bord og stol.

Lad kreativiteten få frit løb

Nogle gange kan børns ønsker til deres værelser virke helt urealistiske, og det er de også nogle gange. “Jeg vil have en seng, der er formet som en enhjørning”, eller “Jeg vil have en hængekøje som seng”. Som forælder skal du dog være forsigtig med ikke at tage nejhatten for langt ned over ørene. Børn er i grunden lette at imponere, og nogle gange skal der ikke så meget til. 

Skab dig en fornemmelse af, hvad dit barn går op i for tiden, og dan et tema ud af det. Du kan også tage barnet med på råd, og høre om der er et særligt tema, de kunne tænke sig på værelset. Selvom det kan virke som en stor mundfuld, når barnet siger “undervandstema” eller “Minecraft”, så kan de fleste ting klares med lidt kreativ vægmaling og noget sjov dekorering af værelset.

Prioritér en god seng 

Som forælder er du antageligt godt klar over det her, men nu gentager vi det lige for en god ordens skyld. Barnets søvn er vigtig. Det har stor betydning for dets udvikling og generelle trivsel, og derfor er sengen ikke stedet at spare, når der skal indrettes børneværelse. 

Tag dit barn i hånden og gør det til en sjov dag, hvor i prøver alverdens forskellige senge. Det kan være en rigtig god idé at alliere sig med en specialist i den butik, hvor i køber sengen. På den måde sikrer du dig, at sengen passer til dit barns vægt og højde.