Når man skal sælge sit hus, er det vigtigt at have styr på de praktiske ting, så både sælger og køber bliver tilfredse. Hvis man har boet i sit hus i mange år, er det måske ikke bolig tegningerne, man har styr på. Det er essentielt at have hus tegninger over den bolig, man ønsker at sælge, så køber ved præcis, hvad de får for pengene, og hvordan huset er opbygget. Problemet er bare, at hvis man ikke selv er i besiddelse af dokumenterne, som indeholder plantegninger af huset, skal man finde disse tegninger et andet sted. Men hvor finder man tegninger over sit hus? Hvis man ikke har plantegninger af sit hus selv, så kan man heldigvis godt finde dem igen, hvis man ved hvem man skal kontakte. Læs derfor med her, og find et par gode råd til, hvordan man nemt finder tegninger over sit hus, så man kan sælge det med god samvittighed.

Find flere gode artikler her og her.

Hvor kan jeg finde tegninger over min bolig?

Har man mistet plantegningen af sit hus gennem årene, er der heldigvis hjælp at hente andre steder. Der findes to hjemmesider, boligejer.dk og weblager.dk, hvor man højst sandsynligt kan finde sin plantegning. Hvis man dengang, man købte huset ikke har fået alle de nødvendige dokumenter med, er boligejer.dk en af hjemmesiderne, der kan hjælpe dig. Her er det nemlig muligt at købe en ejendomsrapport som i forbindelse med salget, vil indeholde de vigtige oplysninger om dit hus fra kommuner, Skat og regioner. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle huse, der er registreret eller åbne for offentligheden. I sådan et tilfælde skal man kontakte kommunen i håb om, at de ligger inde med tegninger af huset.

Læs også denne: https://boligsitet.dk/bolig/oplev-den-perfekte-sommerferie-ved-limfjorden-med-sommerhus/

De fleste kommuner har nemlig et såkaldt kommuneatlas, hvor en digital version af tegninger over huset er tilgængelige. Hvis et hus er beundringsværdigt vil det også fremgå af kommunens hjemmeside. Her vil de beundringsværdige huse være til at finde i en kommuneplan, lokalplan eller i byplanvedtægterne. Der vil stå informationer om, hvilke krav kommunen stiller til husets ydre, hvilket er en måde at finde tegninger af sit hus på. Så finder man også ud af om det hus, man ønsker at sælge er beundringsværdigt.

Derudover findes der også noget, der hedder bygnings- og boligregistret, hvor man også kan finde informationer om matriklens bygnings- og boligforhold, samt bygningsregistrering af alle enheder. Det skal dog nævnes, at man ikke altid kan stole på bygnings- og boligregistret, da oplysningerne i flere tilfælde er forældede eller ukorrekte. På trods af dette, kan det være et forsøg værd, og man kan være heldig at finde tegninger over sin bolig alligevel. Hvis man har afprøvet alle de ovenstående metoder til at finde plantegningen af sit hus, så er den sidste udvej at måle huset op selv. Det kræver selvfølgelig lidt arbejde, og hvis man ikke selv har tiden til at gribe målebåndet, kan man heldigvis betale sig fra det, og få en professionel til at måle huset op i stedet.