Når det kommer til indretning af stue, kan det virke som et uoverskueligt projekt. Der er et væld af muligheder, man kan vælge, og veje man kan gå, og det kan være svært at gennemskue, hvad der passer bedst til ens personlige stil og livsstil. Vi hjælper dig godt på vej ved hjælp af 4 overskuelige tips med ideer til indretning af stue.

 

1. Ikke vær bange for at vælge farver

Det kan virke som et sikkert valg at gå efter de neutrale farver; hvid, sort, grå og alt derimellem – men ved hjælp af farver, skaber man liv i stuen, og giver den et personligt udtryk. Der er mange måder, man kan inddrage farver i stuen på; man kan købe farverige møbler, men man kan også vælge at male væggene i smukke farver. Det kan dog være en god ide at lave en farvepalette, der er gennemgående i stuen, så man omhyggeligt udvælger de farver, man bedst kan lide og som komplimenterer hinanden.

 

2. Sørg for at have et tema i tankerne i stedet for at vælge tilfældigt

En vigtig ting, inden man begiver sig ud i indretning af sin stue, er at lægge en plan for, hvordan den skal ende med at se ud. Man skal altså vælge sit tema og udføre det. En del af denne proces er, som før nævnt, at finde sin farvepalette. Ydermere, skal man også overveje, om stuens tema skal være industrielt, moderne, skandinavisk, eller måske noget helt fjerde? Man kan også vælge at kombinere disse temaer, men det vigtigste er, at have en plan for det færdige udtryk.

 

3. Pas på med automatisk at stille alle dine møbler op ad væggene

Stuen er oftest et rum der indbyder til hygge, afslapning og samvær, og det er netop den funktion man kan skabe, hvis man bare omrokerer møblerne og giver dem god plads. Vi har en tendens til at stille vores møbler langs væggene, men i virkeligheden gavner det stuen at rykke møblerne ud i rummet. Hvis stuen er et stort rum, kan det være svært at skabe den hjemlige og hyggelige stemning, hvis alle møbler står langs væggene. Man kan for eksempel rykke sofaen ud fra væggen og placere en lav reol bag den. Dette skaber et hyggeligt og luftigt udtryk. Man kan også rykke sofaen ud i midten af rummet og placere en lænestol eller sofa foran den. Dette skaber en rar atmosfære, der indbyder til samvær og gode samtaler med venner og familie.

 

4. Brug tid på at finde noget kunst, som du kan lide til din stue

Man kan skabe sit helt eget personlige udtryk og kreative rum i stuen ved hjælp af kunst. Med kunst kan man sætte sit eget præg på stuen, og derudover er det rart for øjet at have noget smukt at dvæle ved. Der findes kunst i alle slags afskygninger, men en god idé er at pryde væggene med den. Find ud af om det er fotokunst, grafiske plakater eller linoleumstryk, der passer bedst til dig og tænk det ind i indretningen af din stue. Hvis man er vild med det hele, og slet ikke kan få nok af smukke billeder og plakater, kan man selv skabe et kunstværk, i form af en harmonisk billedvæg med alle sine favorit værker.