Annonce

Spisestuen er ét af de rum i hjemmet, hvor vi sammen skaber de bedste minder. Det er nemlig her, hvor du og familien, venner og bekendte samles over middagsselskaber, fødselsdage, spilleaftener og til alle højtider – og hvis der er noget, der samler folk, så er det en god middag. Spisestuen danner rammen for alle disse gode aftener og minder, så det er vigtigt, at indretningen og udtrykket – ligesom maden – også er indbydende og flot. Samtidig skal spisestuen også fungere som et praktisk rum, fordi man bruger spisestuen hver eneste dag. Det kan derfor godt være svært at finde ud af, hvordan man kombinerer det praktiske med det æstetiske og sørger for, at spisestuen bliver et rum, man har lyst til at opholde sig i. Læs med her, hvor vi kommer med et par gode råd til, hvordan du indretter en indbydende spisestue.

 

Vælg et rundt spisebord

Hvis der er noget, der virkelig kan samle folk om maden til et middagsselskab, så er det runde spiseborde. Et rundt spisebord inviterer nemlig til endeløse samtaler henover bordet, fordi alle kan se og høre hinanden modsat ved et firkantet spisebord, hvor du ofte kun kan snakke ordentligt med personerne, der er placeret lige ved siden af dig. Det er også derfor, at runde spiseborde kaldes samtaleborde, fordi det altså byder op til, at du kan interagere med alle omkring bordet og holde dialogen i gang en hel aften. Et rundt spisebord er også fordelagtigt, hvis du måske ikke har så meget plads i stuen, fordi det fylder mindre end et firkantet spisebord. Der er dog oftest også mulighed for at sætte tillægsplader i runde spiseborde, hvis du til diverse højtider og fødselsdage har brug for mere plads omkring bordet.

 

Indret ud fra én sammenhængende stil

Når du og dine gæster sidder omkring bordet og hygger jer, så skal I helst ikke blive distraheret af, at der sker for mange ting omkring jer. Spisestuen bør derfor være forholdsvis simpelt indrettet og gerne ud fra én sammenhængende stil, således møbler, nipsting og farvenuancer ikke stikker i vidt forskellige retninger. Hvis du er i tvivl om, hvilken stil du skal gå efter, så kan vi anbefale at indrette efter den nordiske stil. Den nordiske indretningsstil er nemlig simpel, minimalistisk og enkel, og den er derfor også relativ nem at efterleve. Hvis du ønsker at indrette efter den nordiske stil, er der et par enkelte nøgleelementer, du kan fokusere på. Du kan eksempelvis inddrage mange naturlige materialer såsom træ, sten og planter, da den nordiske stil er inspireret af naturen og elementerne herfra. Du bør samtidig også sørge for at lukke masser af lys ind i spisestuen, da lyset er en vigtig del af den nordiske stil. Du kan både gøre det ved at lukke lys ind udefra, men du kan også vælge at indrette med lyse farver og lyst interiør. På den måde skaber du et mere let udtryk i rummet, som gør, at det er rart og afslappende at opholde sig i. Det behøver altså slet ikke være kompliceret eller dyrt at indrette en indbydende spisestue. Det handler bare om at skabe gode rammer for massevis af samtaler henover bordet i et rum, der ikke distraherer dig og dine gæster fra dét, det egentlig handler om – at hygge sig i hinandens selskab.