For mange boligejere kan der være mange faktorer der spiller ind når man prøver at danne sig et overblik over sin bolig. Det kan for eksempel være det økonomiske, ens fremtidsplaner eller det juridiske. Når man kigger på det juridiske, kan der være mange ting som eksempelvis papirarbejde, juridiske aftaler eller gældsbrev mellem private. Det kan derfor være en god idé at få en advokat eller jurist, som har styr på det boligret til at fungere som ens juridiske rådgiver når det gælder ens bolig. På den måde sikrer man sig også at der er et ekstra par øjne til at gennem ens papirer, så man ikke misser nogle vigtige detaljer. 

Få styr på det økonomiske. 

For nogle virker det som en simpel idé at få styr på det økonomiske når det gælder deres bolig, man skal bare ringe til banken og betale sit lån af når det er ordnet. Det kan dog være en langt fra simpel proces, især hvis man låner penge af sine forældre i stedet for banken, for hvordan sikrer man så at aftalerne bliver holdt? Det kan derfor være en god idé at kigge på hjælp fra enten en økonom eller en jurist til at få styr på det der skal ordnes. Udover det kan det også hjælpe en med at danne overblik over de mindre simple dele af det økonomiske ved både at købe, men også at eje, samt sælge et hus. Dette kan især være en god idé, hvis det er ens første gang på boligmarkedet. 

Spørg om råd fra bekendte. 

For mange kan det være lidt en spøjs idé at skulle spørge om råd til ens bolig, fra folk man kender, især hvis det er en bolig man eje. Det kan der være mange grunde til, mange føler måske at det er akavet at spørge hvordan deres venner har indrette deres bolig eller hvilke overvejelser de gjorde da de valgte at renovere. Det gør det dog ikke til en mindre god idé at spørge folk man kender, som har mere erfaring end man selv har, til råds omkring alt der gælder ens bolig. Måske kender de en god jurist, til hjælp med det juridiske, måske kender de en god håndværker hvis man overvejer at renovere ellers har de måske en god ejendomsmægler hvis man ønsker at køb eller sælge. Uanset hvad kan det være en god idé at spørge andre om deres erfaringer. Så kan man selv beslutte sig for hvad man egentlig vil med sin bolig.