Dette indhold er sponsoreret

Når du benytter dit badeværelse på daglig basis, så betyder det, at der hurtigt kan opstå lugtgener, hvis du ikke vedligeholder dine vandrør. Lugten af kloak kan komme af mange forskellige grunde, men fælles for dem alle er, at det er ubehageligt, og at løsningen gerne må komme så hurtigt som muligt. I denne artikel finder du tre gode råd, som du kan benytte dig af til at fjerne lugten fra dit badeværelse. Er dette dog ikke nok, så kan du altid kontakte din lokale kloakservice eller ringe efter en vvs akut, hvis behovet bliver strengt nødvendigt. Så kan du komme lugten fra dine vandrør hurtigt til livs.

Brug afløbsrens efter rengøring på badeværelset

Når du har gjort rent på dit badeværelse, og hele rummet skinner, så er det en god ide, at du husker at give dine afløb afløbsrens. Dette gælder afløbet idn brusekabine eller dit badekar samt dit afløb i håndvasken. På denne måde kan du hele tiden holde mængden af fedtrester og andet snavs nede, og du kommer ikke til at skulle kæmpe lige så meget med lugtgener fra dine afløb i hverdagen. Dog skal du ikke rense dit afløb hver uge. Hver anden uge eller hver tredje er også fint, for ellers kan du i længden komme til at skade din vandrør. 

Brug bagepulver og eddike 

Hvis du gerne vil lugten til livs i dine vandrør, så er det en god ide at bruge bagepulver og eddike. Denne behandling er ikke lige så hård for dit afløb som afløbsrens, men det er stadig en god løsning til at løsne fedtrester og hår, som måtte sidde fast i dine rør, som skaber lugtgener til gru for hele familien. Dette er også en forholdsvis billig løsning, og denne kan du bruge oftere med god samvittighed. Når du bruger denne process, så husk at lade bagepulveret sidde i fem minutter først og husk at få det så langt ned og så meget ned som muligt i røret, inden du hælder eddike på. Så får du det bedste resultat. 

Husk at fjerne hår fra dine afløb løbende

En af de største gener, som virkelig kan gøre, at dit badeværelse kommer til at lugte er hår i afløbet. Hår sætter sig fast og filtrer sig ind og skaber en prop, som gør, at intet andet kan komme videre i systemet, hvilket hober sig op og gør, at det lugter på dit badeværelse. Derfor er det vigtigt, at du fjerne hår fra dine afløb løbende, så du kan have et behageligt badeværelse i hverdagen.