rensning af tag

Dette indhold er sponsoreret

 

Som almindelig husejer er der rigtig mange forskellige ting at se til og tage højde for. Af denne grund kan man være tilbøjelig til blot at sørge for og fikse de ting, som man ser og bruger til dagligt. Og hvis dette er tilfældet, så glemmer man helt at kigge op og kigge hele vejen op til taget. Hvis man helt negligerer sit tag og loftrummet derunder, kan det få nogle træls følger og det er derfor en god ide, at tage tingene i opløbet og handle præventivt. I denne artikel gives der til dit held råd og vejledning til, hvordan du bedst tager du af dit tag og dit loftsrum, sådan at du holder din bolig tør og sikker at bo i. 

 

Er taget utæt?

Hvis det er længe siden du sidst har kigget dit tag og loftsrum igennem, bør du først gøre dette – og gerne grundigt. Afhængigt af hvor højt dit hus og tag er, samt hvilken hældning taget har, kan du være nødt til at nøjes med kun at kigge på loftsrummet til en start. Nogle huse har intet loftsrum, men dette betyder som oftest at taget er fladt og burde være relativt let at efterse. Når du befinder dig i dit loftsrum, skal du kigge efter eventuelle huller eller utætheder, hvor der kan komme nedbør eller andre uønskede ting ind. Nedbør kan medvirke til fugtige tilstande og vandskade, og med uønskede ting menes der for eksempel fugle eller insekter, som kan indtage og forårsage skader i loftsrummet. Hvor end der er hul eller utæt, bør du lukke eller stoppe til hurtigst muligt. 

 

Udluftning og opbevaring 

Hvis ikke man har nok plads til opbevaring i huset i form af skabe, skuffer eller alternativt en kælder, så benytter man sig sommetider af loftsrummet til at opbevare overflødige møbler eller sæsonbetonet tøj, som skitøj eller lignende. Det er forskelligt fra bolig til bolig om der er isoleret på loftet og dette kan blandt andet have en indflydelse på udluftningen under dit tag. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at der er god ventilation under taget. Hvis ikke det er det, kan det medføre dannelse af mug eller skimmelsvamp. Dette kan man slippe af med ved hjælp af en ventilationsmaskine eller ved at lave ventiler til udluftning. 

 

Selve taget og dets udseende 

Dit tag har selvfølgelig også en yderside, som på samme måde kræver vedligehold. Hvis du har træer eller en anden form for bevoksning, der læner sig ind over dit tag, bør du beskære disse. Nedfald eller friktion, hvis træet eller bevoksningen rører taget direkte, kan være grund til at der kommer huller eller utætheder i taget. Nedfaldet kan også gøre, at dit tag bliver snavset og misfarvet at se på. Derudover har vi i Danmark et generelt fugtigt klima, som kan danne grobund for mos og alger. Sådan en belægning kan være svært at fjerne både på grund af genstridigheden men også fordi man skal arbejde i de højere luftlag. Professionel rensning af tag er derfor anbefalelsesværdigt, så du nemt og trygt kan komme til at nyde synet af dine bolig igen, samtidigt med at der er styr på loftet.