Måske har du ofte taget dig selv i at stoppe op, alt imens du kigger ud af vinduet for at se ud i din have. Din have ser måske ikke ud, som du godt kunne tænke dig, fordi den ikke får den samme kærlighed og vedligeholdelse som huset, du bor i. Du er ikke den eneste, der tænker sådan. Faktisk er mange hus- og haveejere kede af, at de har en have, som de ikke har lyst til at bruge, fordi den ikke indbyder til at opholde sig i den for at hygge sig med familie og venner. Det er ærgerligt, men det er heldigvis aldrig for sent at rette op på. Du kan til enhver tid gøre din have til en afspejling af dit dejlige hus, så du får lyst til at tage den noget mere i brug. Det kræver naturligvis lidt arbejde, men i artiklen herunder kan du læse om, hvordan du gør det nemmere at gøre din have hyggelig og indbydende. 

Gør vedligeholdelsen nemmere og sjovere

Når du beslutter dig for at gøre din have til en forlængelse af husets æstetik, er det først og fremmest vigtigt, at du gør den ugentlige vedligeholdelse så nem og enkel som overhovedet muligt. Derfor lyder opfordringen: læs om de udvalgte plæneklipper hos testsektionen.dk, så du sørger for at anskaffe en plæneklipper, som klarer græsslåningen til UG. Forsømmelsen af den ugentlige græsslåning i haven er nemlig det første, man lægger mærke til, når man ser haven ude- og indefra. Dernæst er det vigtigt, at du sørger for at få slebet og smurt dine øvrige haveredskaber, så du har lyst til at gribe dem og tage dem i brug. Du bør huske på, at haven ikke kommer til at stå snorlige fra den ene dag til den anden, men at det tager tid at forme sin have, som du gerne vil have den.

Inddrag din nære omgangskreds

Hvis du godt kunne tænke dig at bruge mere tid med din familie og dine venner i haven, kan det være en god idé at inddrage dem i havearbejdet, så de også får øjnene op for det store uudnyttede potentiale i have. De fleste synes, at det er hyggeligt at være aktiv, når man bruger tid sammen, for det giver en følelse af fællesskab, når man udretter noget sammen frem for at sidde stille og snakke. Det kan måske godt virke lidt fjernt for dig at spørge din omgangskreds om hjælp i haven, men tag ikke fejl. De fleste vil rose dig for dit initiativ – særligt hvis du afslutter dagen med at byde på grillmad og et glas på terrassen.